برداشت خال و ضایعات پوستی

خال‌ها به دلایل زیبایی، یا پزشکی برداشته می‌شوند و پزشک قبل از برداشتن خال و ضایعات پوستی از ابزاری به نام  درموسکوپ استفاده می‌کند. لیزر، جراحی و سوزاندن، برخی از روش‌های برداشتن خال هستند.

خال چیست؟

خال‌ها اغلب در دوران کودکی یا نوجوانی ظاهر می‌شوند و رنگ آن‌ها متفاوت از رنگ پوست طبیعی است. خال‌ها در افرادی که مو یا پوست تیره‌تری دارند، نسبت به افرادی که مو یا پوست روشن‌تری دارند، تیره‌ترند. آن‌ها ممکن است صاف یا ناهموار باشند. داشتن حدود 10 تا 40 خال در بزرگسالی طبیعی است. برخی از خال‌ها به کندی رشد می‌کنند و ممکن است به مرور زمان ناپدید یا روشن‌تر شوند. بیشتر خال‌ها بی‌ضرر هستند، اما اگر درباره ظاهر خال، یا شرایطی مثل تغییر شکل، تغییر رنگ، خارش یا خونریزی آن نگرانید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

دلایل برداشتن خال به چه دلایلی انجام می شود؟

پزشکان متخصص پوست، مو و زیبایی در کلینیک آلا، در معاینه فیزیکی خال‌ها از  درموسکوپ استفاده می‌کنند و اگر احتمال سرطانی بودن خال وجود داشته باشد، نمونه‌برداری یا «بیوپسی» انجام می‌دهند. این نمونه برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می‌شود.

خال‌ها به دلایل زیبایی، یا پزشکی برداشته می‌شوند. ممکن است از وجود خال در صورت، یا بدن خود راضی نباشید و به دلایل زیبایی بخواهید آن را بردارید. خال‌های معمولی، گرد، مسطح یا کمی برجسته هستند و در طول زمان تقریبا به یک شکل و اندازه باقی می‌مانند، اما اگر خال غیر معمول به نظر برسد (دیسپلاستیک)، پزشک به دلایل پزشکی از آن نمونه‌برداری می‌کند.

قبل از برداشتن خال این موارد را به پزشکتان اطلاع بدهید

  • پیش از برداشتن خال، موارد زیر را به پزشکان ما در کلینیک آلا اطلاع بدهید:
  • بیماری‌ها و شرایط پزشکی خود.
  • اگر دچار حساسیت هستید، یا به دارویی حساسیت دارید.
  • لیست همه داروهایی که مصرف می‌کنید (داروهای با نسخه، بدون نسخه، مکمل‌ها و ویتامین‌ها و حتی داروهای گیاهی)

برداشت خال و ضایعات پوشتی در کرج

روش های برداشتن خال

برداشتن خال در کلینیک آلا به روش‌هایی مانند جراحی، سوزاندن خال، یا لیزر انجام می‌شود. پزشکان این کلینیک به جدیدترین متدهای پزشکی برای برداشتن خال و ارائه سایر خدمات پوستی مجهز هستند. پیش از انجام هر روش نیز درباره خطرات و مزایایی که هر روش به همراه دارد، با شما صحبت می‌کنند.

برداشتن خال با جراحی

جراحی، یک تکنیک بسیار رایج برای برداشتن خال است که در کلینیک آلا نیز انجام می‌شود. پزشکان ما پس از تمیز و بی‌حس کردن ناحیه، جراح از چاقوی جراحی برای جدا کردن خال از پوست استفاده می‌کنند. در این روش، خونریزی طبیعی است. ممکن است جراح قبل از بخیه زدن، به آن ناحیه فشار وارد کند، یا آن را بسوزاند تا خونریزی متوقف شود.

سوزاندن خال

شاید ترجیح بدهید از روش جراحی برای برداشتن خال استفاده نکنید. در این صورت، متخصصان کلینیک آلا، سوزاندن خال را پیشنهاد می‌کنند. در این روش از دستگاهی به اسم «کوتر» استفاده می‌شود، اما امروزه دستگاه‌هایی مانند بیوتی‌پن و پلاسما جت جایگزین شده‌اند با این حال نوع عملکرد آن‌ها مطابق کوتر است. در این روش‌ها بدون آسیب به پوست، خال برداشته می‌شود و احتمال جای زخم، یا اسکار کاهش می‌یابد.

برداشتن خال با لیزر

لیزر، یکی دیگر از روش‌هایی است که در کلینیک آلا و برای برداشتن خال‌های صاف، قهوه‌ای یا سیاه‌رنگ استفاده می‌شود. در این روش، نیازی به برش نیست و شما درد کمتری را حس می‌کنید. لیزر برای خال‌های بسیار بزرگ یا خال‌هایی که از پوست بیرون زده‌اند، مناسب نیست. اگر خال گوشتی ریشه‌های عمیق داشته باشد، نمی‌توان از لیزر درمانی استفاده کرد و باید حتما خال را سوزاند. برداشتن کامل خال با استفاده از لیزر به یک تا چهار جلسه درمان نیاز دارد.

اگر چه برخی از پزشکان در گذشته از لیزر، یا نیتروژن مایع (کرایوتراپی) برای برداشتن خال‌ها استفاده می‌کردند، اما این تکنیک‌ها معمولا توصیه نمی‌شوند. استفاده از این روش‌ها به این معنی است که نمونه‌ای از خال برای مطالعه وجود ندارد تا بتوان نوع خال را شناسایی کرد. احتمال عود خال‌ها در این روش‌ها وجود دارد.

مزایا و معایب برداشتن خال صورت

مهم‌ترین مزیت برداشتن خال این است که پزشک می‌تواند آزمایش‌هایی را برای تشخیص سرطانی بودن خال انجام دهد و اگر به درمان سرطان پوست نیاز داشته باشید، می‌توانید فورا آن را شروع کنید، بنابراین از گسترش سرطان به سایر قسمت‌های بدن (متاستاز) پیشگیری می‌شود.

عوارض برداشتن خال چیست؟

برداشتن خال در مطب، یا کلینیک، یک روش کم‌خطر است. با این حال مانند همه روش‌ها، خطراتی نیز وجود دارد که عبارتند از:

  • خون‌ریزی
  • باقی ماندن ماندن جای زخم یا اسکار
  • عفونت
  • آسیب عصبی
  • بازگشت خال (عود خال)

مدت زمان بهبود برداشتن خال چقدر است؟

اکثر روش‌های برداشتن خال، سریع و سرپایی هستند. بنابراین می‌توانید پس از برداشتن خال به خانه بازگردید. مدت زمان بهبود برداشتن خال به سلامت کلی شما و اندازه خال بستگی دارد. احتمالا دو تا سه هفته طول می‌کشد تا پوستتان بهبود پیدا کند. در این مدت، ممکن است کمی درد داشته باشید، اما می‌توانید فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهید. برای تسریع بهبودی و پیشگیری از عفونت، دستورالعمل‌های توصیه‌شده توسط پزشکتان را انجام دهید.

مراقبت های بعد از برداشتن خال

پس از برداشتن خال، پزشک از وازلین روی محل درمان استفاده و آن را بانداژ می‌کند. باید چند روز محل را مرطوب نگه دارید و طبق توصیه پزشک، بانداژ آن را تعویض کنید.

نباید زخم باقی‌مانده را بکنید چون باعث ایجاد لک دائمی می‌شود. پس از بهبودی، هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب حتما از کرم ضد آفتاب روی محل تحت درمان استفاده کنید.

بعد از برداشتن خال، نکات زیر را نیز به کار ببرید:

  • تا 48 ساعت بعد از برداشتن خال، از آب زدن به ناحیه تحت درمان خودداری کنید.
  • تا 48 ساعت بعد از برداشتن خال، از کرم زدن، یا استفاده از پمادهای لایه‌بردار روی محل خودداری کنید چون باعث حساس شدن پوست می‌شوند.
  • مطابق دستور پزشک از کرم‌های ترمیم‌کننده روی محل استفاده کنید.

چه زمانی باید در مورد خال به پزشک مراجعه کنید؟

بیشتر خال ها بی‌ضرر هستند و نیازی به درمان ندارند. اما لازم است خال‌های خود را به طور منظم بررسی و هر نوع تغییر در آن‌ها را یادداشت کنید. اگر شرایط زیر را دارید، به پزشکان ما در کلینیک آلا مراجعه کنید:

  • اگر خال، دردناک است، یا می‌خارد.
  • اگر ترشح یا خونریزی دارد.
  • اگر رشد می‌کند، یا تغییر شکل می‌دهد.
  • اگر اضلاع نامنظم دارد.
  • اگر بعد از 30 سالگی ایجاد شده است.
  • پس از برداشتن خال، کی به پزشک مراجعه کنید؟

پس از برداشتن خال، اگر شرایط زیر را دارید، به پزشک مراجعه کنید:

اگر جای برداشتن خال خونریزی دارد و خونریزی آن متوقف نمی‌شود.

اگر متوجه علائم عفونت مانند قرمزی یا چرک شده‌اید.

اگر از ظاهر پوستتان پس از برداشتن خال و بهبودی، ناراضی هستید.

اگر خال دوباره رشد کرده است.

درباره برداشتن خال در خانه

خیر! هرگز سعی نکنید خودتان خال‌ها را بردارید. شاید وسوسه شوید محصولاتی را بخرید که می‌توانند خال‌ها را حذف کنند، اما به دلایل مختلف این کار را انجام ندهید. این دلایل عبارتند از:

  • ممکن است خال سرطانی باشد.
  • ممکن است نتوانید کل خال را بردارید.
  • در خطر عفونت قرار می‌گیرید.
  • ممکن است جای زخم روی پوستتان باقی بماند.
  • متخصصان پوست برای انجام جراحی‌هایی مانند برداشتن خال آموزش دیده‌اند و در این کار آموزش تبحر دارند. به آن‌ها اطمینان کنید.
  • کلینیک آلا، مرکز تخصصی پوست، مو و جراحی های زیبایی

آلا کلینیک، مرکز تخصصی پوست، مو و جراحی‌های زیبایی است که همه خدمات مربوط به پوست و مو را با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و تیم متخصص و مجرب ارائه می‌دهد. انواع درمان‌های پوستی، لیزر موهای زائد، جوانسازی پوست و مو و ارائه مشاوره‌های تخصصی، برخی از خدمات این کلینیک به شمار می‌رود.

خلاصه

اکثر خال‌ها بی‌ضرر هستند، اما ممکن است بخواهید به دلایل زیبایی، یا پزشکی خال‌های خود را در کلینیک آلا بردارید. در این کلینیک، برداشتن خال با روش‌هایی مثل جراحی، لیزدرمانی و سوزاندن انجام می‌شود. پس از بی‌حسی موضعی، نباید دردی احساس کنید. پس از برداشتن خال ممکن است به مدت چند روز در اطراف ناحیه تحت درمان، دچار گزش یا سوزش شوید.

برداشتن خال، یک روش سریع و آسان است و پزشک قبل از بریدن خال، ناحیه را تمیز و بی‌حس می‌کند. حتما دستورالعمل‌هایی را که پزشکتان به شما ارائه کرده، رعایت کنید و علائم نگران‌کننده را با پزشکتان در میان بگذارید.

جهت مشاوره با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

02634093135 –  0263409313609352500847

 
 
تماس جهت رزرو 8صبح تا10شب